pioner

Allerede i 1978 ble i+m Naturkosmetik grunnlagt av Inge Stamm, som nå er en av de mest erfarne utviklerne av tysk naturkosmetik. 

Inge Stamm utviklet og produserte i 1978 det første i+m hudpleieproduktet som et alternativ til de kosmetikkproduktene som fantes på markedet på den tiden; hun brukte naturlige raw ingredienser og ingen ytteremballasje. Henner tre ulike karriereveier – kjemiker, jordmor og naturopati-terapeut – ga henne en dyp forståelse for naturens effekt på mennesker:“Som kjemiker hadde jeg kjennskap til planteekstrakter og jeg visste hvordan man lagde en myk krem. Jeg lærte om urter og medisinske planter gjennom mitt arbeid som naturopatiker; og som jordmor observerte jeg hvordan nyfødte babyer reagerte mer og mer på de vanlige pleieproduktene vi brukte. Det fantes ingen krem på markedet som levde opp til mine forventinger. Det er årsaken til at jeg begynte å utvikle en ny serie hudpleieprodukter uten konserveringsmidler, mineraloljer og syntestiske ingredienser.” Inge Stamm

Fair Organic Vegan

Fair - fordi vi ikke er alene

For i+m er et rettferdig firma orientert mot hva som er best for fellesskapet fremfor egeninteresse. Kapitalismen og dens industrier gir mening og har rett til å eksistere kun hvis de tjener felles interesser og ikke forårsaker skade. i+m tilsteber å etterleve dette prinsippet på alle nivåer. Det betyr
- rettferdig fordeling av profitt...fordi 100 % fellesgoder står i+ms hjerte nært
- rettferdighet overfor leverandørene... fordi alt begynner med dem
- rettferdighet overfor kundene...fordi de gjør det mulig for i+m å realisere sine idéer
- rettferdighet overfor ansatte...fordi god teamfølelse er vår viktigste ressurs

Organic - fordi vi bare har en jordklode

i+m utviser rettferdighet også overfor miljøet. Det er årsaken til at de utelukende benytter økologiske raw ingredienser produsert under miljøvennlige betingelser. Vår forståelse av økologisk, miljøvennlig naturlige ingredienser strekker seg lenger tilbake enn produksjonen: alle de økologisk oljene vi bruker er kaldpressede og ubehandlede. Dette gjør produktene våre ekstra naturlige.

Vegan - fordi vi elsker alt liv

Dyrebeskyttekse har vært en kjerneverdi for i+m de siste 37 årene – noe som går hånd i hånd med å unngå dyretesting og animalske ingredienser. All produktene våre har vært veganske siden 2000, og i+m er en pioner innen feltet vegansk naturkosmetikk. Firmaets grundlegger Inge Stamm var overbevist om at rene vegane oppskrifter er det beste for dyrebeskyttelse, miljø og forbrukerne. 

Kvalitets-standarder

 • 100 % Cosmos Organic sertifisert naturkosmetikk
 • 100 % vegan – sertifisert av The Vegan Society
 • 100 % naturlige og kaldpressede oljer av høyeste kvalitet
 • 100 % cruelty free – sertifisert av Cruelty Free International
 • 100 % bærekaftig, cradle to cradle inspirert forpakningskonsept
 • 100 % uten ytteremballasje
 • 100 % utviklet i Tyskland and bærekraftig produsert
 • 100 % uten parabener, etoksylerte surfaktanter og emulgatorer
 • 100 % uten silikoner, paraffiner og phytalaten mikroplast
 • 100 % uten genmodifiserte ingredienser (GMO)
 • 100 % laktosefri
 • 100 % uten aluminiumsalt

change the world with beauty

Ekte skjønnhet kommer innenfra - den er ikke i ansiktet ditt, men i hjertet ditt. Hvis du føler deg vakker - er du vakker. For at du skal føle deg bra, kreves ofte bare en morsom kveld med venner, et deilig måltid i hyggelig selskap eller et vennlig smil fra noen - selv om det bare er fra speilet. Egenpleie kan også få deg til å bli glad og trives med kroppen din. Det er akkurat det i+m lager sin kosmetikk for.

Change the world with beauty” –  Helt siden oppstarten i 1978 har dette prinsippet vært essensielt for i+m og deres kosmetikk. i+m tenker ikke bare på produktenes naturlige opprinnelse, men også på en naturlig, individuell forståelse av skjønnhet. Slik i+m ser det, er en postiv holdning overfor seg selv den viktigste faktoren for skjønnhet. Kosmetikk kan ikke utrette mirakler. Men de kan tjenes som er gest av kjærlighet overfor deg selv og støtte hudens selvregulering og beskytte mot skaldelig miljøpåvirkning.

Akkurat som skjønnheten har mange ansikter, har enhver hud ulike behov. Derfor tror ikke i+m på strikte retningslinjer for bruk av hudpleieprodukter. Derfor unngår i+m bevisst påstander og retningslinjer om hvordan produktene skal brukes. i+m stoler på at deres kunder kjenner kroppen sin og vet hva den trenger. Dette var gründeren Inge Stamms etos: “Prøv og se hva som passer best for deg. Du er jo faktisk eksperten på din egen kropp.” Likevel kan i+m tilby anbafalinger og tips, takket være årelang erfaring og kunnskap om medisinplanter.